Apple Watch och Jag

Nu har jag efter mycket funderande köpt mig en Apple Watch. Det var många funderingar om en smart watch som kostade nästan lika mycket som en bra smart phone i mellan segmentet var värt pengarna. Jag funderade även på om den skulle vara en kul grej i ett par veckor och sedan bara ligga och skräpa i någon skrivbordslåda som så många andra teknikprylar gjort som man bara var tvungen att ha och köpt genom åren.

Jag klarade mig faktiskt från att köpa den första generationens Apple Watch, mycket tack vare att den inte var vattentät och jag tyckte det kändes krångligt att behöva ta av sig klockan varje gång man skulle duscha eller var i badhuset. Men nu när Apple släppte andra generationens Apple Watch som både var vattentät och hade inbyggd GPS så kändes det som ett mycket bättre köp och jag blev mer och mer säker på att det skulle vara en teknikpryl som jag faktiskt skulle använda och jag tyckte att med generation två så blev det plötsligt värt pengarna den kostar.

Nu har jag haft klockan i ca 2 månader och jag använder den varje dag och till min förvåning håller batterierna riktigt bra och jag har inte varit batterilös någon gång hittills. Då har jag använt klockan när jag har varit ute och cyklat i flera timmar och innan det hela dagen på jobbet. Vad jag har läst så förbättrades batteritiden avsevärt med uppgraderingen till WatchOS3. Dom funktionerna som jag använder mest är GPS och träningsappen sen lite oväntat använder jag dagligen appen andas som påminner dig att ta micro pauser under dagen och göra andningsövningar för att sänka pulsen och slappna av och det hjälper mig enormt att hålla mig fokuserad.

Modellen jag köpte blev en Apple Watch Series 2 i rostfritt stål och färgen rymdsvart och med den följde det med ett sportarmband i silikon. Du kan läsa mer om den hos Apple. Jag var lite sugen på att köpa samma modell med armbandet som heter milanesisk loop. Men den kostade ca 1500 kr mer bara för ett annat armband. Men jag hittade en webbshop som hade massor av Apple Watch armband och tillbehör, där kostade milanese armbandet ca 500 kr och det fungerar toppen. Om du är ute efter ett nytt armband kolla in hos Bumpy Mobiltillbehör och deras sida med Apple Watch armband.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *