Bilder på könsorgan retar rymdvarelser

Nu varnar ”experter” (på rymdvarelser) att olika radiosändningar som gjorts för att söka kontakt med utomjordingar kan vara förvirrande och störande. Utomjordingarna kan till och med uppfatta signalerna som hotande, och sedermera söka upp oss för att med sina laservapen rycka oss i öronen och ta över vår älskade planet.

Malcolm Fridlund är en astrofysiker på Europeiska rymdbyrån ESA. Han menar att vi alla borde tänka på vilken information vi sänder ut i världsrymden eftersom vi inte känner till vad som finns där ute. På en konferens som hölls i London i veckan, med temat ”liv i rymden”, så oroade sig dessa ”alienexperter” över en del av det material som har sänts ut i rymden. De tyckte att en stor del av materialet för seriöst och vettigt, medan en ännu större del var onödigt, och kanske till och med farligt. Vissa sänder ut diverse bilder på könsorgan (ocensurerat) och andra sänder ut desperata önskningar om pengar. Det sänds också ut reklam för skräpmat, bilder på kändisar och politiker, kärleksbrev och annat som kan reta upp mäktiga slemhögar med för många ögon (om de nu ser ut så).

Jag tycker att det här låter som när någon vuxen lärare eller programledare för något småroligt familjeprogram frågar mindre barn om vad de tror om vissa saker.

Pelle, 6 år, om utomjordingar: ”Jag tror att stora rymdvarelser blir arga om vi skickar i väg bilder på kändisar i rymden. Då kanske de inte kan sova”.

Det låter så oseriöst och skrattretande, men tydligen så finns det (förhoppningsvis) fullt friska forskare och andra höginkomsttagare som på fullaste allvar sitter och oroar sig över detta. Om det nu finns en risk att fientliga rymdvarelser söker upp oss för att lära oss att veta hut så kan vi ju alltid skicka upp bilder på kändisar med ett ”alternativt utseende” såsom Marilyn Manson, Keith Richards, Iggy Pop och Elisabeth Höglund. Då hade i alla fall inte jag velat (eller vågat) invadera Jorden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *