Och där tappade jag en tusenlapp per år…

Det finns företag som av någon anledning vill ge mig pengar. Jag tänker inte klaga, inte säga emot utan är snäll och tar emot. Här finns exempelvis spelbolagen som med sina generösa bonusar ger mig ett par hundra extra varje månad, bläckpatronsföretagen som ger mig patroner mot en krona och så vidare. Men de som är allra snällast är kreditkortsföretagen.

Har under ett par år haft kreditkortet från Shell. Ett kort som inte har någon årsavgift och som gett mig 1 % i återbäring på allt jag handlat med kortet. Visst, det kan låta lite men det blir ändå typ 2500 kr gratispengar varje år. Sen har kortet också en insättningsränta på 2% vilket är typ dubbelt så högt som vad bankerna ger som bäst. Så in med 10 000 kr på kortet, använd det i vardagen, betala räkningarna i tid och de ger dig tusenlappar. Tills nu…

Något har uppenbarligen hänt inom kreditkortsvärlden för kort efter kort har sänkt sin bonus. Nu har Shell 0,5 % så över en natt tappade jag en ungefär en tusenlapp per år. Det är klart att jag inte kan klaga för jag får trots allt pengar. Men det är dags att börja jämföra olika kort igen för att hitta det som ger mest tillbaka.

Det finns ett gäng kort som ger 1 % i bonus MEN då måste man ju köpa från deras shop. Typ Bank Norwegian som ger 1 % i bonus men jag flyger ju aldrig flygplan. Skulle inte ens göra det om jag fick pengar.  Sen har vi nått kort från Supreme som ger liknande bonus men då får jag använda poängen till att köpa vaser, väskor, prylar och rent ut sagt massa ”skit”.

Shell är fortfarande bäst utifrån inlåningsräntan. Men det borde gå att få bättre än 0,5 % i bonus. Jag vägrar inse att mina gratispengar ska halveras utan att jag sätter emot med lite kamp. Ska räkna på det och återkommer i nästa inlägg om hur det blev.

Eventuellt blir det någon slags kombination mellan olika kort. Shell ger inlåningsränta men inte så många försäkringar, Flex ger rabatter hos E-butiker men har inte heller försäkringar osv. Men jag kan ju inte heller sitta med fem kreditkort. Känns inte helt perfekt.

Återkommer i frågan. Har ni tips på andra sätt att få gratis pengar så kommentera gärna. Vill företagen ge oss pengar så ska vi självklart utnyttja dessa tillfällen.