Test: Logitech G500S – Mus för spel

Logitech G500S är en mus designad för gamers. Den är fullmatad med många finesser och genomtänkta funktioner.  Jag har tidigare recenserat ett tangentbord som också riktar sig till spelare men man kan ju inte bara utgå ifrån ett tangentbord för att förbättra sitt spelande. Man behöver ju såklart en bra mus till detta. Därför har jag nu även testat Logitechs G500S.  Den här musen fick uthärda diverse genres av spel och vardaglig användning under de veckor jag testade den och här följer mitt utlåtande.

Specifikationer

Tillverkare:        Logitech
Modell:                 G500S
Anslutningar:    USB
DPI:                        200-8200 dpi
Ca Pris:                  690 kr

Logitech G500S – Funktioner och egenskaper

Det första som jag la märke till på musen var dess rugliga yta där man placerar tummen. Detta kändes mycket behagligt och skönt under spel.

Mushjulet gick lätt att ställa in från steg till steglöst med en enkel knapptryckning. Vid spel tycker jag det skönare att använda det stegade rullhjulet medans vid surf blev det steglösa rullhjulet en favorit. Denna funktion är något jag saknat på tidigare möss jag använt.

Man kan programmera in fem stycken dpi-värden mellan 200-8200 dpi i den medföljande programvaran. Dessa värden kan man lätt skifta mellan med en enkel knapptryckning på musen.

Vikten på Logitech G500S går att justera med hjälp av medföljande vikter. Man får med 6 st vikter på 4,5 g och 6 st på 1,7 g. Kassetten där man sätter vikterna i har sex platser så man kan välja extra vikt från 0-27 g.

Design

Logitech G500 har en futuritisk design och möstret och ytorna gör att den känns annorlunda mot alla möss jag använt tidigare. fyra blå dioder indikerar vilken dpi man har valt och skenet från dem i ett mörkt rum ger ett ganska coolt intryck.

Musen ligger bra i handen, förutsatt att du är högerhänt. Den rugliga ytan som nämnts tidigare uppskattar jag. Knapparna är sköna att trycka på och inte så svåra att hitta i stridens hetta. Sladden är tyginlindad och tvinnad för att förhindra trassel.

Avslutande tankar

Logitech G500s är är en mus som ligger skönt i handen. 8200 i dpi var väl kanske i lite väl högsta laget att kontrollera för mig, men då var det ju bra att det gick att justera in till en upplösning som passade bättre. Under spel gick det även lätt att skifta dpi med ett klick på musen ifall det behövdes.

Det är bra att vikten går att justera. Jag gillar tunga möss, men om man ska sitta en längre spelsession kan det vara snällare mot handleden att minska vikten något.

Sen påverkar ju inte sladden särskilt mycket själva spelandet, men jag gillade verkligen den tyginlindade sladden. Det blev ingen friktion när sladden fick glida mot andra sladdar.

Ska du köpa mus inom en snar framtid rekommenderar jag att titta lite extra på Logitechs G500S.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *